Wednesday, February 17, 2010

ape la nasib~~

these past few days..kecoh sal soft skill..katenye..WAJIB..klau x..kena SANKSI AKADEMIS..

mari kita lihat rentetan peristiwa yg berlaku sepanjang perdebatan ttg tarikh balik ni..

  1. mase cuti krismes tu..ada ura2 kata cuti start from 27 feb smpai 14 march..so..ada yg beli tiket pd tarikh tu..sbb time tu kebetulan ada promo..mmg bertuah..what a coincidence~
  2. ura2 tu betukar pulak...sbb dgr2 cite..cuti abes pd 21 march..selepas beberapa kali menyerang dan diserang coordinator..so..kompem..kuliah sem 2..start on 22 march..so yg beli tiket 14 mac..ada yg tukar tiket ke 21 mac..
  3. tiba2..keluar plak pasal pendaftaran semester 2..on 17 n 18 march..tp ramai yg balik 21..so..menurut senior..bleh org lain daftarkan..as long as ada surat serah kuasa..setel da 1 hal..
  4. tiba2 lagi..ade 1 pengumuman pasal soft skill yg akan diadakan pd 1 mac..n semua batch 2009..WAJIB hadir..klau x..kena sanksi akademis..1 mac?? bek xyah balik..tp..coordinator ckp tu x kompem..sbb tu untuk fakultas lain..ktorg abes lambat..so..mnde tu kena la lewat set dr org lain..
  5. lega bila die ckp tarikh mnde tu x kompem..makna nye..bleh tarik ke blakang lg..tp..hidup mmg menarik..tarikh soft skill tu dapat d tarik ke 19 mac je..n still wajib..
kesimpulan..korg pk la sndr..ape jenis management yg sedang kita hadapi ni..bermain2 dgn tarikh..mungkin diorg rase tiket flight tu murah je..yela..duit diorg kan juta2..huuu~~~
perasaan saat ni -->>> x tergambar..huu~~

and someone..please explain to me..what is soft skill is all about..penting sgt ke??

7 comments:

FatinZol said...

soft skill tu blaja cara buat bakso.
well aku bukan nk condemn kepentingan soft skill,aku nak kondem otak-otak yang menyusun jadual tu.Rasa nk p cekik2 pai mampus suma org.menyusahkan aku je.Dah la da tukar tiket ari tu.
wey,budak tadika pun ada jadual tahunan yang fix.Ini fakulti kedoktoran berterabur mcm ayam,berak bersepah.Panas la aku.Nape la mara pilih U yang gile sucks ni...oh lupe,kita cuma ank tiri mara...

Zaim Van Java said...

aku dah muak dah maki hamun diorang...

bLurB-bLurB said...

ntah la.. tpi dgr cerite soft skill tu hanya 1 jam~~~

teeqah said...

sejam je??!!! n die suh aku tukar tiket..ey,..mmg buh-bee betol la U ni..meh aku aja subjek management meh..khas untuk org atasan..huhu..

hani idzaida said...

satu jammm ? demn . aku takut aku tukar tiket pun maleh nak pi softskil ke hardskil ke wtv skill lah . tp toloooooong lah jangan buat cani ! @#$%. ukrida, tousand tq to you lah .

iera shahirah said...

x berbaloi kot tukar teiket demi soft skill yg sejam tuu..
mngarut3..
lainlah ukrida nk sponsor tiket untuk kita..tpi itu pun pikir dua kali nk ikut soft skill ker x!!!

teeqah said...

so kawan2..ape kate anda..nak tukar tiket ke x?? kang aku sorg je yg x tukar..or..aku sorg je yg tukar..mari kite vote majoriti...hehe