Monday, January 4, 2010

survivor

3 januari 2010...bermakna cuti da nak abes..so kena la balik jakarta..klau x..cmne aku nak g kuliah kan...
disebabkan airasia tidak melebarkan sayapnye ke airport kuantan...so terpaksa la aku naik bus plusliner kaler ijau tu..g ke kl..
nasib baik akak aku keje kat kl..klau x..cmne aku nak g airport..da la jauh..mesti mahal x ingat..
aku xpnah jejak kaki ke LCCT..pnah dengar je..so mmg xtaw ape2..
so smpai sane..satu hal pulak aku nak cari kaunter check-in..die punye kaunter gile bersepah..campur..domestic ngn international..
kejap miri..sebelah die..ho chi minh..sebelah lagi tawau pulak..adeyh..
org da la ramai..tp thanx to brader airasia baju merah..aku berjaya jumpe counter untuk ke indonesia..manusia?? gile ramai..bermakna ramai nye rakyat mereka di negara kite...huuu~~
ok..penat beratur..smpai la turn aku..timbang bag..mak aih..20kg..limit 15kg..sengih2 aku bayar rm100 kat akak tu..
bile da say bye2 kat akak aku..aku pun gerak la ke gate yg sepatutnya..seorang diri bersama 2 buah laptop!! ape aku buat smpai 2 bijik laptop..tny housemate aku..hahaha..
airasia x same cm mas..kite kena jalan kedek2 g kat pintu kapal terbang tu..d tengah panas..mmg cun!! klau ujan cmne ek?? hurmm..~~
ok..lam kapal terbang..ok la..tp..yg aku perasan..kapal terbang x gerak lagi..tp die pny announcement banyak dan berulang2 kali dan diberikan oleh org yg berlainan..
it makes me wonder..payah ke nak paham yg dalam flight xleh smoking..sbb announcement pasal NO SMOKING tu..dekat 5 kali..smpai aku rase nak smoking!! hahahah
flight delay..sgt lambat..sepatutnya 2.55..tp gerak..kul 3 lebih..
ok..da sampai airport soekarno hatta..at last..bile travel sorg2 ni..flight tu terase sangat lame..maybe sbb boring..
lepas imegresen..amik luggage la kan..tunggu punya tunggu..aku dapat la bag aku..tp terkejut sbb bag aku KOYAK!!!! nasib baik x terburai segala mcm mnde lam tu..wlaupun hampir2..
dengan hati yg agak sedih dan penat dan badan sakit2..aku cari taxi..sbb nak balik umah..
perut xyah cite la lapar die cmne..aku just makan nasik lemak b4 naik bus pagi tadi n mkn roti seketul b4 naik flight..sbb mama x amik meal combo..so xde r makanan..aku pun x berniat nak makan..mesti mahal..haha
nasib baik la jakarta ni mewah dengan taxi..pilih je nak cap ape..kaler ape..sume ade..yg jujur..yg mnipu..sume ade..pilih2!!
naik taxi sorg2 dr bandara (airport) ke rumah..mmg seksa..seksa sbb tambang taxi yg melangit tu..kena tanggung sorg2..haish~~
akhirnya...after a very long journey from kuantan by bus to jakarta by flight...alhamdulillah..aku selamat sampai kat rumah.. (^0^)V

~~~aku berjaya travel sorg2 merentasi negara!! (xde ape yg patut d banggakan pun sbnrnye)~~~


1 comment:

Zaim Van Java said...

yeah...tu baru namenye indie